Inloggen Registreren

Inloggen

T.C. Veldegem

Visie

Visie TcVeldegem

Als recreatieve tennisclub hechten wij vooral belang aan het plezier maken op onze tennisclub. Daarom willen we een laagdrempelige instap organiseren met start to tennis.

We willen onze leden ook de nodige technische bagage meegeven en de meer competitief ingestelde spelers aan hun trekken te laten komen.

Vandaar dat we een gezonde mix tussen ontspanning, ontwikkeling en competitie willen nastreven.

 

Doelstellingen

Tennis is een sociale sport en we willen graag dat spelers en kinderen zich goed voelen in onze tennisclub. We willen hen een sport aanbieden die, behalve het sportieve ook het sociaal contact aanleert. Samen spelen met vrienden en familie, fairplay is belangrijk.

We willen de jeugd in de club houden tot volwassen leeftijd.

We streven ernaar onze tarieven, zowel voor lidgeld als lessen zo laag mogelijk te houden.  We willen op deze manier ook de zwaksten in onze samenleving te laten genieten van de mooiste sport ter wereld : TENNIS.

Training

TcVeldegem neemt zich voor te streven naar kwaliteitsvolle trainingen zodat de kinderen optimaal hun tennistalent kunnen ontwikkelen.

Om dit te kunnen bereiken zoekt de club naar voldoende en goede trainers. Ze investeert ook in de opleiding van trainers.

Voor de start van het seizoen wordt iedereen in de gelegenheid gesteld zijn/haar kinderen in te schrijven voor de training. De samenstelling van de groepen wordt bepaald door de trainers. Er wordt zoveel als mogelijk rekening gehouden met de wensen voor wat betreft dagen, tijden en spelerscombinaties.

Indien de ouders wensen dat kinderen samen les volgen en het niveau is niet gelijk dan worden de kinderen ingedeeld in het laagste niveau. Dit doen we om de kwaliteit van de lessen te vrijwaren.

De kinderen krijgen een individuele opvolging en de ouders worden van de vorderingen en niveau op de hoogte gebracht

Competitie

Om hun tennisniveau te verhogen en omdat het gewoon leuk is moedigen we de kinderen ook aan om deel te nemen aan jeugdtornooien (kidstoer).

Indien de kinderen voldoende tennisvaardigheden verworven hebben zullen de trainers in samenspraak met de ouders de kinderen aanmoedigen om deel te nemen aan de interclub.